Година мужності «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять»

2018-02-19

15 лютого 1989 року – це день, коли останній радянський (на той час) солдат залишив територію Афганістана.

/Files/images/novini/2018_god/afganstan__my_bl/1.JPG

В Україні з 2004 року – це День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан.

/Files/images/novini/2018_god/afganstan__my_bl/2.JPG

До учнів ліцею, на годину мужності «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять», завітав учасник бойових дій в Афганістані Колесніченко Сергій Миколайович – рядовий, командир розвідувальної групи. Керівником розвідувальної групи Сергій Миколайович знаходився на території Афганістану майже два роки. Сумні деякі розповіді були про виконання обов’язку.

/Files/images/novini/2018_god/afganstan__my_bl/3.JPG

Так вже повелося серед чоловіків, хто у важку хвилину підставляє своє міцне плече, завжди приходить на допомогу, називають коротким словом – брат, яких у Сергія Миколайовича залишилось троє. Спогади воїна – афганця запали глибоко в душу кожному присутньому в залі. Пам'ять про Афган та побратимів залишилось і в піснях, які Сергій Миколайович виконав під гітару.

/Files/images/novini/2018_god/afganstan__my_bl/4.JPG

Присутні були дуже зворушені та вдячні за таку зустріч. Учні задавали цікаві питання, фотографувалися та побажали воїну – афганцю міцного здоров’я, довгих та щасливих років життя, душевного тепла та миру.

/Files/images/novini/2018_god/afganstan__my_bl/7.JPG

Про жахливе воєнне минуле не можна забувати хоча б для того, щоб не дати йому повторитися.

Кiлькiсть переглядiв: 441